logo helden inc

Een escape room box, waarom ideaal voor grote groepen?

In dit artikel

Escape Room Box

Een escape room box, spelen in grote groepen?

Escape rooms zijn populair. Overal waar je kijkt en in welke stad je maar woont: tegenwoordig is er altijd binnen een kleine straal wel een escape room te vinden. Maar escape rooms zijn al lang niet meer slechts een klassieke kamer waar je uit moet zien te ontsnappen. De populariteit zorgt voor innovatie. Escape room games en concepten nemen opeens veel verschillende vormen aan.

In dit artikel bespreken we de escape room in een box formaat. Bij Helden Inc ontwikkelen we deze escape room boxen. Deze zetten we in voor veel verschillende doeleinden, van onboarding tot training en van recruitment tot bedrijfsuitje. En daarbij kunnen we je een ding beloven, we leven te alle tijden een onvergetelijke ervaring, en dat horen we terug van onze klanten. Maar wat voor voordelen heeft de escape room box nou? En hoe kan jij deze het beste inzetten?

Escape Room Box

Een escape room game in a box in plaats van een afgesloten kamer

Inmiddels is het concept van een escape room goed bekend bij iedereen: je betreedt met je vrienden of collega’s een ruimte en de deur achter je gaat op slot. De enige mogelijkheid om met z’n allen weer buiten te komen is om te escapen uit deze afgesloten kamer. Door verschillende puzzels op te lossen en goed samen te werken kunnen jullie jezelf bevrijden.

Een escape room box is eigenlijk precies hetzelfde concept, maar dan binnenstebuiten: in plaats van een afgesloten kamer waar je uit moet zien te komen, is dit een box waar je juist ín moet zien te komen. Je speelt de escape box met hetzelfde aantal personen als een escape room, idealiter vier tot zes personen. En ook de tijdsduur is ongeveer hetzelfde, want ook de escape box biedt gemiddeld 75 minuten aan uitdagingen.

The box escape room, in verschillende thema’s te spelen

De escape room boxen die wij bij Helden Inc. ontwikkeld hebben, zitten heel ingenieus in elkaar. De escape boxen zijn ingedeeld in verschillende vakjes en levels, die via mechanische sloten open gaan. In elk nieuw vakje dat je opent, kom je weer een nieuwe puzzel en een stukje van het verhaal tegen. De oplossing van deze opdracht geeft je weer toegang tot een nieuw level, en zo komt je stapje voor stapje verder in het verhaal.

Onze escape room boxen hebben daardoor een groot voordeel: het zijn open frameworks waar gemakkelijk nieuwe informatie in kan. Het is voor elk vakje mogelijk een nieuwe escape box puzzel te maken en een verhaal te schrijven. Zo is dezelfde box met wat kleine aanpassingen inzetbaar voor veel verschillende thema’s.

Wil je een fun versie voor een bedrijfsuitje? Geen probleem. Wil je toch liever een inhoudelijker spel en leren over leiderschap? Ook dat regelen we voor je. Of wil je een eigen box compleet op maat die volledig aansluit bij jouw leervraag en -inhoud? Zelfs dat is een optie. Inmiddels hebben we escape boxen ontwikkeld voor thema’s en onderwerpen zoals leiderschap, duurzame inzetbaarheid, onboarding, en specifieke trainingen.

Een escape room spelen op elke gewenste locatie

Een escape room box heeft natuurlijk nog een ander groot voordeel ten opzichte van een escape room op locatie. Door het handzame formaat is de escape box op elke gewenste locatie te spelen. Het enige wat de escape box namelijk nodig heeft is ruimte voor een groepje van vijf personen en een plek om de box op te zetten. Dit kan een normale tafel zijn, of een bureau of een statafel.

Daarnaast is de escape box makkelijk op en af te schalen in aantallen. Zo kun je de escape box enerzijds inzetten in jullie vergaderkamer om met 15 personen te spelen, maar kun je ook in een zaal tijdens je congres tot wel 100 personen tegelijkertijd laten spelen door in de grote ruimte 20 escape boxen neer te zetten. Mogelijkheden ten over.

Een escape room buiten aan statafels

Ben je al bezig met bedenken wat jullie met jullie organisatie deze zomer als bedrijfsuitje gaan doen? Het liefst wil je natuurlijk van het zonnetje genieten, maar de jaarlijkse BBQ kent iedereen inmiddels wel. Bovendien wil je met z’n allen tegelijkertijd iets leuks doen, in plaats van opgedeeld te worden voor verschillende activiteiten.

Met de escape box haal je het escape room plezier gewoon naar buiten. Met z’n allen buiten aan statafels of zittend in het gras als een picknick setting. Fanatiek puzzelend in het zonnetje kun je zwetend voor de overwinning gaan, of je kan het wat relaxter aan doen en genieten van het spel. Zo is er voor ieder wat wils.

Een escape room box huren voor elke gelegenheid

Kortom, de escape room box is wat ons betreft een welkome nieuwe toevoeging aan de wereld van escape rooms en escape games. Wij blijven de beste escape room box aanraden aan veel van onze klanten door het gemak waarmee deze in te zetten is, de unieke ervaring die het kan hebben door met een grote groep tegelijkertijd te spelen, en het gemak waarmee deze aan te passen is aan de wensen van de klant.

Dus of je nou een bedrijfsuitje, training, branding event of onboarding traject organiseert, wij van Helden Inc zorgen er met onze escape room box voor dat jouw deelnemers het nooit meer vergeten. Dat is ook altijd ons doel: ervaringen neerzetten waar iedereen het over heeft. Niet alleen over de escape box dus, maar ook over het onderwerp waarover jij wilt dat het gaat.