logo helden inc

Mobiele Escape room huren: zo gaat dat in zijn werk

In dit artikel

Mobiele escape room huren

Sinds ik in 2018 mijn eerste kind heb gekregen zie ik de wereld opeens door de ogen van mijn kinderen. Ik geniet wanneer ik mijn 3 jaar oude dochter verwonderd door de Efteling zie rennen. Of wanneer ik mijn dochter van 1,5 jaar gulzig een flesje knijpfruit naar binnen zie werken. Zo bijzonder als het is om de jonge kinderen te zien genieten van de wereld. Ik merk dat het moeilijker is om je te verwonderen wanneer je volwassen bent, maar daar heb ik ook een mooie remedie voor gevonden: escape rooms. Vooral als ze goed in elkaar zitten zijn het echt ervaringen waar je u tegen zegt.

Wat is een escape room

Een escape room is een kamer waarin je een probleem op moet lossen. Vaak is het probleem ontsnappen uit de ruimte. Maar hedendaagse escape room bouwers verzinnen allemaal andere uitdagende opdrachten die je moet uitvoeren in een, vaak donkere kamer. Je hebt de escape rooms in verschillende soorten en maten. In veel cafés vind je versimpelde versies van escape rooms, die bedoeld zijn om de omzet omhoog te draaien. Die 100 euro per persoon die je echter kunt verdienen met een lege kamer is ook echt niet mis. Je hebt ook betere escape rooms met supervette licht en geluidseffecten en heel soms lukt het makers zelfs om een tof verhaal te vertellen. Daarnaast heb je verschillende escape rooms. Zowel vast op locatie als onze wel bekende mobiele escape room.

Wat is een mobiele escape room

Een mobiele escape room is een escape room die je op elke gewenste locatie op kunt bouwen en af kunt breken. Bij Helden Inc. bouwen we mobiele escape rooms in alle soorten, vormen en maten. Deze escape rooms zijn te huren in verschillende thema’s maar, zijn ook op maat te maken. Het maken van een escape room is een kostbare onderneming en wordt eigenlijk niet gedaan voor prijzen onder de € 20.000. Daarom is het interessant om voor een mobiele escape room te kiezen. Voor een prijs tussen de € 900,- en € 4.000,- kun je er een op je locatie laten opzetten. Bij Helden Inc. zelfs in een door jezelf gekozen thema.

 

Voor welke gelegenheden kun je hem inzetten

Misschien is het beter om te vragen op welke gelegenheid je hem NIET kan inzetten. Een mobiele escape room is echt voor elke toepassing goed in te zetten. Je kunt een mobiele escape room opzetten op een evenement, als teambuildingdag, als teamuitje, onboarding, een recruitment evenement, als assessment en als een training. Natuurlijk is het ook mogelijk om een mobiele escape room in te zetten tijdens een trouwerij, verjaardagsfeestje of een buurtdag. Alleen zijn we bij Helden Inc. voornamelijk gespecialiseerd in de zakelijke klant.

Op welke locaties kun je hem het beste plaatsen

Voor de zakelijke klant is een mobiele escape room namelijk ideaal. Je kunt een escape room op bijna elk kantoor met en ruimte van minstens 4 m² plaatsen. Maar ook op beurzen kan de escape room worden opgezet en afgebroken als stand. Je kunt er zowel op kantoor als tijdens een beurs voor kiezen om de escape room in te zetten als een vermakelijke activiteit, maar ook serieuze thema’s lenen zich goed aan een escape room.

Welke thema’s kan je boeken?

Bij Helden Inc. hebben wij altijd een mix van serieuze en vermakelijke thema’s. Wij bieden bijvoorbeeld een escape room over duurzame inzetbaarheid, of over duurzaamheid. Maar ook een vermakelijke escape room over een reis van Bangladesh naar Nederland. Het mooie aan deze escape rooms is dat we morgen nog naar je toe kunnen reizen en hem op kunnen zetten. Maar om volledig eerlijk te zijn is er één soort mobiele escape room dat wij het allerleukst vinden. En dat is de escape room op maat.

Hoe maak je een mobiele escape room op maat

Bij een mobiele escape room op maat maken wij de mobiele escape room volledig voor jou. We starten dan met een brainstorm sessie waarin we je vragen welk verhaal je graag in je escape room wilt terug zien. Misschien een verhaal rondom een informatie thema op werk of een vermakelijk verhaal dat te maken heeft met de waan van de dag. Nadat we het verhaal duidelijk hebben, bekijken we samen welke spellen er goed bij passen. Eén van onze gamedesigners gaat vervolgens de spellen ontwerpen en natuurlijk testen. Wanneer alles duidelijk is en je hebt aangegeven dat je blij bent met het plan, dan gaan wij starten met het ontwerpen van de mobiele escape room. Dat houdt niet in dat we volledig nieuwe kasten gaan bouwen. Nee, wij gaan vanuit modules die we hebben ontwikkeld een mobiele escape room bouwen die voldoet aan jouw wensen. Dat zorgt ervoor dat we voor een hele schappelijke prijs de escape room in elkaar kunnen zetten. Maar LET OP, voor ons is het belangrijk dat we echt een ervaring neerzetten. Daarom reserveren we altijd wat budget voor licht en special effects.

Teambuilding met een mobiele escape room

Bij het maken van een mobiele escape room op maat komen we vaak uit bij bedrijven die op zoek zijn naar een teambuilding met een leerzaam thema. Het is belangrijk dat medewerkers wat leren over een bepaald thema terwijl ze gezellig samen aan het spelen zijn. Wij hebben bijvoorbeeld een escaperoom gemaakt over een nieuwe werkmethode voor Mercedes dealers. Een escape room voor leidinggevenden in de Jumbo of een escape room rondom duurzaamheid voor de dierenbescherming. 

Een mobiele Escape room huren met een bedrijfsacteur

Meestal zorgt een bedrijfsacteur bij een mobiele escape room voor een extra verdiepingsslag. Daarnaast zorgt deze ervoor dat hij of zij de spelers een handje kan helpen wanneer het spel niet zo snel vooruitgaat als gewenst.

Trainen met een mobiele escape room

Het is niet voor de hand liggend dat je met een mobiele escape room mensen kan trainen. Toch is het een uiterst geschikt middel om mensen te leren hoe ze zich in een bepaalde situatie moeten gedragen. Neem bijvoorbeeld het onderwerp leiderschap. Je kunt daar boeken over lezen tot je een ons weegt, maar je leert pas echt leidinggeven wanneer je het oefent, fouten maakt en dingen uitprobeert. Dat is natuurlijk deels op de werkvloer, maar je kunt de kneepjes van het vak ook leren in een gesimuleerde omgeving, ofwel een escape room. Bij Helden Inc. hebben we al vaak een escape room ingezet op het thema leiderschap. Maar ook andere thema’s lenen zich goed voor een escape room. Het belangrijke voordeel van een dergelijke game is oefenen in een veilige gesimuleerde omgeving bij jou op kantoor.

Opzetten van een mobiele escape room op locatie

Om de escape room op te zetten bij jou op kantoor komen wij met een busje naar je toe. ’s Ochtens, of bij een hele grote opdracht komen wij een dag ervoor de escape room opbouwen. We gebruiken vaak lichteffecten, geluid en als het kan rook om de ervaring extra spannend te maken. Je kunt er vervolgens voor kiezen om ons afgesloten ruimtes te laten maken of het gewoon plaats te laten vinden in een beschikbare kamer of zaaltje. Wanneer we met grote groepen tegelijk spelen gebruiken we een conferentieruimte, we blinderen deze en zorgen ervoor dat hij wordt omgebouwd tot een onvergetelijke ervaring. Nadat alles is opgebouwd gaan we spelen, leren of ervaren. Aan het einde van de opdracht ruimen we alles op, halen een bezem door het gebouw en laten we het weer netjes en schoon achter.

Alternatieven voor een mobiele escape room

Een mobiele escape room huren is gaaf! Het heeft een hoog ervaringsgehalte en is razend populair. Maar voor een klein gezelschap kan hij aan de prijzige kant zijn. Daarom zijn er geweldige alternatieve voor de escape room. Neem bijvoorbeeld de escape box. Dat is een box waar je niet uit probeert te ontsnappen maar probeert in te breken. Met een team van 2 tot 6 personen ontrafel je een geheim rondom de box. Maar ook deze is goed inzetbaar voor leerthema’s zoals duurzame inzetbaarheid en leiderschap. Daarnaast kun je ook kiezen voor escape post. Dat houdt een brievenbuspakket in dat netjes naar je wordt opgestuurd en dat je met een groep van 2 tot 5 personen kunt spelen. Laagdrempelig en ook interessant voor hele kleine groepjes. Er is dus voor ieder wat wils als het gaat om escape room concepten. Mocht je daar nog vragen over hebben? Bel ons dan gerust om meer te weten te komen over escape rooms.