Gamification

Wat is gamification?

Of het nou Mens erger je niet is, voetbal of Tekken 3, we hebben allemaal weleens een game gespeeld. En dat is niet zomaar! Er is een reden waarom games al decennialang razend populair zijn. Via verschillende elementen en technieken, zoals beloningssystemen en levels, spelen games in op onze menselijke behoeftes.

Gamification is het gebruiken van deze game-elementen en game-technieken in een niet-game context. Bijvoorbeeld op werk, op school of in het dagelijks leven. Hiermee motiveer je mensen en verhoog je hun betrokkenheid. Gamification is een krachtig veranderinstrument. Met behulp van uitdaging, progressie, positieve feedback en vooral een flinke dosis fun speelt het in op onze kennis, houding en gedrag.

De theorie achter fun

In every job that must be done, there is an element of fun. You find the fun and – SNAP – the job’s a game”. Deze wijze woorden komen van Marry Poppins en zij slaat daarmee de spijker op de kop. Fun is dan ook op veel verschillende manieren te ervaren: winnen, problemen oplossen, ontdekken, chillen, teamwork, erkenning, overwinnen (iemand anders laten verliezen), sparen, verrast worden, verbeelding, delen, rollenspel, gek doen. Een goede dosis fun speelt sterk in op onze emoties.

Escape Room spelen

Voordelen van Gamification

Meer betrokkenheid

Meer productiviteit

Meer leerrendement