logo helden inc

Gamification

Wat is gamification?

Of het nou Mens erger je niet is, voetbal of Tekken 3, we hebben allemaal weleens een game gespeeld. En dat is niet zomaar! Er is een reden waarom games al decennialang razend populair zijn. Via verschillende elementen en technieken, zoals beloningssystemen en levels, spelen games in op onze menselijke behoeftes.

Gamification is het gebruiken van deze game-elementen en game-technieken in een niet-game context. Bijvoorbeeld op werk, op school of in het dagelijks leven. Hiermee motiveer je mensen en verhoog je hun betrokkenheid. Gamification is een krachtig veranderinstrument. Met behulp van uitdaging, progressie, positieve feedback en vooral een flinke dosis fun speelt het in op onze kennis, houding en gedrag.

De theorie achter fun

In every job that must be done, there is an element of fun. You find the fun and – SNAP – the job’s a game”. Deze wijze woorden komen van Marry Poppins en zij slaat daarmee de spijker op de kop. Fun is dan ook op veel verschillende manieren te ervaren: winnen, problemen oplossen, ontdekken, chillen, teamwork, erkenning, overwinnen (iemand anders laten verliezen), sparen, verrast worden, verbeelding, delen, rollenspel, gek doen. Een goede dosis fun speelt sterk in op onze emoties.

Escape Room spelen

Voordelen van Gamification

Website-Icons-Gamification-4.png

Meer betrokkenheid

Website-Icons-Gamification-5.png

Meer productiviteit

Website-Icons-Gamification-3.png

Meer leerrendement

Website-Icons-Gamification-2.png

Directe feedback

Website-Icons-Gamification.png

Meer plezier

“Helden inc bracht ons de innovatie waar wij naar op zoek waren. Zowel hun games als de samenwerking zijn doelgericht en verfrissend.”

Gamification bij Helden Inc.

Verandering is niet iets wat zomaar van de een op de andere dag gebeurd. Voor een succesvolle verandering is er één element vooral erg belangrijk: emotie. Emoties zijn namelijk de sterkste bron van motivatie en daarmee de belangrijkste drijfveer voor ons gedrag. Gamification is, in combinatie met storytelling, een perfecte tool om emotie op te wekken en de mens te leiden tot verandering.

Gamification bij Helden Inc.

Voor een goed gesprek

We nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

Over Helden Inc.

Helden Inc
Hendrik Figeeweg 1E
2031 BJ Haarlem 

023 – 20 780 19
info@helden-inc.com

charlie@expinc.io
taam@expinc.io
tara@expinc.io