logo helden inc

Bedrijfsuitjes op locatie, stiekem leren met de mobiele escaperoom

In dit artikel

Escape Room op locatie spelen

Mijn eerste keer

Toen ik in 2016 voor het allereerst een escaperoom deed, snapte ik er geen bal van. Ik was met een groep ervaren escapers die als een dolle door een kamer heen renden op zoek naar clues om naar de volgende kamer te komen. Ik was vol verbijstering en voelde me niet op mijn plek. Daar moet ik wel bij zeggen dat verbijstering bij mij zorgt voor nieuwsgierigheid, en nieuwsgierigheid voor verder onderzoek. Daarom boekte ik samen met mijn vriendin en enkele vrienden de escaperoom ‘de Meisjeskamer’ in Bunschoten.

Flabbergasted

Op naar de tweede escaperoom. Ik koos voor een van de beste in Nederland, om eens echt de volledige ervaring te ondergaan. Het werd de Meisjeskamer, en wat een feest was het. Ik wist dat ik in de kamer moest zoeken naar aanwijzingen, maar werd verrast door filmische geluidsfragmenten, theatrale lichteffecten en geheime doorgangen die tevoorschijn kwamen vanuit onmogelijke objecten. Ik durf het bijna niet te zeggen, maar het was een levensveranderende ervaring.

bedrijfsuitje bij jou op locatie

Onzin leren met plezier

Wat me vooral bijbleef van de escaperoom was alle informatie die ik moest verwerken. We moesten een verhaal uit ons hoofd leren over een man en zijn dochters, bepaalde patronen herkennen en informatie koppelen aan andere informatie, om weer een derde stuk informatie te begrijpen. 

De uitdaging was om je stap voor stap steeds een beetje meer informatie toe te eigenen. En door het plezier dat ik samen met mijn geweldige crew had, was dat geen enkel probleem. Ik moet wel zeggen dat de informatie die we kregen totaal niet relevant was. Er is namelijk niets dat ik in die kamer leerde waarvan ik vandaag zeg: ‘Nou… daar had ik wat aan’.

Bedrijfsuitjes op locatie

Natuurlijk ging mijn ondernemershart ook sneller kloppen van deze vorm van entertainment. Rond 2017 hielden we ons met Helden Inc vooral bezig met bedrijfsuitjes en bedrijfstheater op locatie. We richtten ons voornamelijk op leuke activiteiten voor teams. Daarnaast ontwikkelden we educatieve programma’s voor jongeren die niet makkelijk meekwamen op school. Daar hadden we een stichting voor: Studio eXp

escape room box grote groepen

Nadat ik de escaperoom deed, realiseerde ik me dat we onze expertises – bedrijfsuitjes op locatie en leren met een goed verhaal – met elkaar konden combineren door het escaperoomconcept te gebruiken, alleen dan nét anders.

Mobiele escaperoom

Uiteraard vonden we de escaperoom geweldig, maar uit ervaring wisten we dat bedrijven vaak een locatie afhuren of op kantoor bedrijfsuitje willen organiseren. Daarom kozen we ervoor om escaperoomconcepten te ontwikkelen die we naar elke locatie konden brengen. We ontwikkelden toen onze eerste mobiele escaperooms. Daarmee konden we een activiteit spelen met groepen tot 24 man per escaperoom.

Leren door een spelletje

De volgende stap was het leerrendement omhoog gooien. We vonden het zonde om een leuke activiteit te doen als de informatie waarmee we je gedurende de activiteit confronteren niet relevant is. Samen met ons creatieve team voegden we leerzame onderwerpen aan onze mobiele escaperooms toe. Naast een leuk spel op eigen locatie zoals ‘Patiënt 0’ of ‘De verdwenen CEO’ gingen we aan de slag met mobiele escaperoomconcepten rondom leiderschap en duurzame inzetbaarheid.

Mobiele escaperoom op maat

Doordat we goed zijn in het schrijven van een sterk verhaal, gingen we ook al snel thema’s op maat maken. We kregen vragen van leuke klanten zoals:

  • Hoe kan ik een nieuw product lanceren in de organisatie zonder dat medewerkers te veel weerstand voelen?
  • Hoe kan ik spel gebruiken om mensen te zien samenwerken in een assessment?
  • Hoe maak ik een leuke gegamificeerde verpakking voor de eerste batch van mijn nieuwe product?
  • Hoe introduceer ik accountability in de organisatie?
  • Hoe neem ik medewerkers mee en zorg ik ervoor dat ze zich gehoord voelen in een snelgroeiende organisatie?

In de vragen zagen we nieuwe, mooie en interessante uitdagingen. Al snel gingen we ons specialiseren in het maken van games op maat. Waarbij we ons onderscheiden van de concurrentie met een goed verhaal, want een goed verhaal is de helft van een écht goede game.

Van bedrijfsuitje op locatie tot training

Door onze wendbaarheid en ons geweldige personeel, lukte het ons in korte tijd te ontwikkelen van een bedrijfsuitjesbureau naar een bureau dat games maakt voor leren en ontwikkelen binnen het bedrijfsleven. Natuurlijk zijn we nog steeds gek op de mobiele escaperoom, escapeboxen, bedrijfsuitjes op locatie en andere activiteit op locatie. Maar we kunnen nog veel meer. We zijn de perfecte partner voor bedrijven die een stap extra willen zetten voor hun medewerkers. En die leren en ontwikkelen een centraal onderdeel van hun organisatie maken.

Wil je meer weten over de mogelijkheden van een mobiele escaperoom voor jouw bedrijf? We komen naar je toe door heel nederland Neem dan gerust contact met ons op. We helpen je graag!